Kruiden Stempelmassage

Voel jij je gespannen, moe, lusteloos? De oudste methode om geest en lichaam te verwennen is een massage. Als aan die massage nog kruiden en een heerlijke behaaglijke warmte worden toegevoegd, is het gegarandeerd genieten. De kruidenstempelmassage word gegeven met hete kruidenbuiltjes (kruidenstempels) die bestaan uit zowel reinigende, activerende als ontspannende kruiden, met een krachtige, helende werking. Spanningen verdwijnen en de huid krijgt een zuiveringsbehandeling. De tijdsduur van deze massage is 60 minuten.

Ontspanning en activering tegelijkertijd

Een massage met kruidenstempels activeert je bloedcirculatie en maakt je spieren soepeler. Een hele tijd na de massage kun je nog een tinteling in lijf en leden ervaren. Je lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht. De warmte van de kruidenstempels ontspant de geest en de scrubbende massage van de huid verlevendigt uw geest.

Werking van kruiden op de huid

Onze huid is ons grootste orgaan. Wat op de juiste temperatuur, in de juiste vloeibaarheid en met de juiste druk in deze huid gemasseerd wordt, gaat diep in het onderliggende weefsel en zelfs tot in de organen. Iedere graad hoger dan onze eigen lichaamstemperatuur verhoogt de stofwisseling met vijftien procent. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding. De bloedvaten verwijden zich, de huid wordt intensiever doorbloed. Gespannen spieren produceren vaak schadelijke eindproducten van de stofwisseling, die door deze warmte sneller afgevoerd worden.

Eigen kruidenrecept

Omdat deze massage oorspronkelijk uit Thailand komt, wordt vaak gebruik gemaakt van vooral Thaise kruiden. Deze kruiden zijn prima voor Thaise mensen maar in veel mindere mate werkzaam voor ons Europeanen. Daarom gebruik ik kruidenstempels met Europese kruiden om een beter en diep werkend resultaat te krijgen.

 

Social Media


      


Contact

Praktijk Zorgvliet

Gageldijk 96

3566 MH Utrecht

Telefoon 06 – 22 32 14 33

Parkeren

Op het terrein van Praktijk Zorgvliet zijn enkele parkeerplaatsen voor de voormalige hooiberg. Langs de Gageldijk kun je ook gratis parkeren.