Bindweefselmassage

Bindweefselmassage berust op het principe dat je inwendige organen, spieren, gewrichtkapsels en bloedvaten kunt beïnvloeden door massage van de bindweefselzones (gelegen onder de huid). De behandeling bestaat uit het losmaken van alle lagen: van oppervlakkig naar diep. De massagehandelingen maken het bindweefsel weer los. Hiervoor worden verschillende, zeer effectieve huidtechnieken gebruikt. Sommige voelen mild aan, maar de diepere technieken zoals bijvoorbeeld de roltechnieken, kunnen een scherp of snijdend gevoel geven. Bindweefselmassage is een zeer effectieve vorm van massage: een reflexzonetherapie. De duur van een bindweefselmassage varieert en is afhankelijk van de gevonden afwijkende bindweefselzones en uw lichamelijke klachten. Een bindweefselmassage duurt 30, 45 of 60 minuten. 

De relaties tussen huidzones en de inwendige organen kunnen worden verklaard door de segmentale opbouw van het lichaam. De relatie tussen inwendige organen en bepaalde huidzones is door Head ontdekt en wordt dan ook de zones van Head genoemd. Er bestaan ook verbanden tussen de inwendige organen en de periostzone, musculaire zone en bindweefselzone. Verstoringen in een orgaan zijn in alle vier de zones waar te nemen. De huid wordt in die gebieden overgevoelig voor warmte, koude, aanraking en druk. Ook is een vermindering van beweeglijkheid van de huid merkbaar, dit wordt veroorzaakt door het verkleven van de huid met het onderliggende weefsel. In deze huidgebieden ontstaan zwellingen, harde plekjes en de spieren worden pijnlijk bij bewegen. Bij het optillen van de huid voelt men vaak een verhoogde weerstand in de desbetreffende zone.

 

 

Social Media


      


Contact

Praktijk Zorgvliet

Gageldijk 96

3566 MH Utrecht

Telefoon 06 – 22 32 14 33

Parkeren

Op het terrein van Praktijk Zorgvliet zijn enkele parkeerplaatsen voor de voormalige hooiberg. Langs de Gageldijk kun je ook gratis parkeren.