Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (MLD) is een vrij jonge massagetechniek die mensen met vocht- (oedeem) en andere weefselproblemen kan helpen. MLD is een zachte vorm van massage op die plaatsen in het lichaam waar de lymfeknopen zitten. Lymfeknopen zijn de ‘hulppompen’ in het lichaam die helpen om het vocht af te voeren naar de blaas. De massage stimuleert het lymfesysteem die pompwerking te verbeteren. Hierdoor kan opgehoopt vocht afgevoerd worden.

Toepassingen: bij huidproblemen, bij vergiftigingsverschijnselen, na het trekken van een kies om de zwelling te verminderen, bij vocht in de benen, of bij vochtophoping in een arm, als lymfeklieren in oksel na borstamputatie zijn verwijderd, maar ook bij een voetballer die een schop tegen zijn scheenbeen heeft gekregen waardoor een zwelling is ontstaan.

Behandeling: in de hals, de oksels en de lies worden de lymfeknopen gestimuleerd tot afgifte van de afvalstoffen in de bloedbaan. Afhankelijk van de klachten is de behandeling drie tot vier maal per week. De behandelingen duren 30, 45 of 60 minuten.

 

Social Media


      


Contact

Praktijk Zorgvliet

Gageldijk 96

3566 MH Utrecht

Telefoon 06 – 22 32 14 33

Parkeren

Op het terrein van Praktijk Zorgvliet zijn enkele parkeerplaatsen voor de voormalige hooiberg. Langs de Gageldijk kun je ook gratis parkeren.