Reiki

Reiki is een vorm van handoplegging waarbij universele levensenergie wordt doorgegeven door de Reiki-behandelaar. Deze behandeling draagt bij aan de ontspanning van lichaam en geest en heeft een positieve uitwerking op het zelfhelende vermogen van de mens. Dit vermogen zorgt ervoor dat het lichaam zelf aan de slag kan gaan met eventuele blokkades. Deze blokkades kunnen zitten op lichamelijk of emotioneel niveau.

Het Usui Systeem van Reiki is genoemd naar zijn oprichter: dr. Mikao Usui. Wij weten via mondelinge overlevering dat dr. Usui aan het eind van de negentiende eeuw in Kyoto lesgaf. Hij startte een onderzoek naar de genezingen van de grootste spirituele leraren uit de geschiedenis. Door zijn reizen, studie, onderzoek en meditatie ontwikkelde hij de heelwijze van Reiki en hij besteedde de rest van zijn leven aan het toepassen en onderwijzen van deze methode. 

 De Reiki-beginselen

  • Wees juist vandaag niet geërgerd
  • Maak je juist vandaag geen zorgen
  • Eer je leraren, je ouders en de ouderen
  • Verdien je brood eerlijk
  • Wees dankbaar tegenover alles wat leeft

Usui’s werk werd in het vooroorlogse Tokyo voortgezet in een kliniek die werd geleid door Chujiro Hayashi. Een van de patiënten, mevrouw Hawayo Takata uit Hawaï, die in de kliniek was om van ernstige kwalen te herstellen, werd Hayashi’s eerste, bekende westerse student. Zij praktiseerde en onderwees van 1937 tot aan haar dood in 1980 Reiki in de VS en Canada. Haar kleindochter, Phyllis Furumoto, zet nu haar werk voort. Vandaag de dag praktiseren miljoenen mensen over de hele wereld Reiki.

Het Usui Systeem van Reiki wordt door middel van een mondelinge onderwijstraditie, het delen van informatie en het uitwisselen van behandelingen verspreid. Reiki is niet iets wat uit een boek geleerd kan worden – het is iets dat ervaren moet worden door een behandeling te krijgen, een cursus te volgen en met een Reiki-behandelaar, -student, of -master te praten.


Social Media


      


Contact

Praktijk Zorgvliet

Gageldijk 96

3566 MH Utrecht

Telefoon 06 – 22 32 14 33

Parkeren

Op het terrein van Praktijk Zorgvliet zijn enkele parkeerplaatsen voor de voormalige hooiberg. Langs de Gageldijk kun je ook gratis parkeren.