Sportmassage

Sportmassage is een stevige massage die als doel heeft de doorbloeding van de spieren te verbeteren. De massage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen terug te dringen. Deze vermoeidheid kan ontstaan zijn door lichamelijke inspanning, maar bijvoorbeeld ook door een verkeerde houding. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Een sportmassage duurt naar keuze 30, 45 of 60 minuten.

Sporters die bewust met hun lichaam omgaan, kunnen naast een goede voeding en een goede arbeids-/rustverhouding in hun schema ook denken aan preventieve massages. Het lichaam moet structureel veel arbeid verrichten. Dankzij sportmassage herstelt het lichaam sneller en helpt blessures te voorkomen.  Sportmassage is niet alleen voor sporters. Iedereen voelt zich wel eens moe, uitgeblust en lusteloos na een week op kantoor (zitten is zeer belastend voor de rug). Of wat te denken van de zogenaamde ‘etalagebenen’ die het gevolg zijn van een staand beroep. Een ontspannende sportmassage zorgt ervoor dat u weer nieuwe energie krijgt.

Te lang in eenzelfde houding zitten, geeft klachten aan nek en schouders; die kan dan weer voor hoofdpijn zorgen. RSI is ook een aandoening die veel voorkomt bij mensen die lang in eenzelfde houding zitten en veel dezelfde handelingen uitvoeren. Maar klachten kunnen ook optreden bij bijvoorbeeld fietsen, zwemmen, skaten en zelfs bij tuinieren of het klussen in en om het huis. Sportmassage is dus ook bedoeld voor wie last heeft van zijn of haar spieren door bijvoorbeeld overbelasting of een verkeerde houding.

 

Social Media


      


Contact

Praktijk Zorgvliet

Gageldijk 96

3566 MH Utrecht

Telefoon 06 – 22 32 14 33

Parkeren

Op het terrein van Praktijk Zorgvliet zijn enkele parkeerplaatsen voor de voormalige hooiberg. Langs de Gageldijk kun je ook gratis parkeren.