La Stone Therapy

De oude Indianenstammen deden het al: verwarmde stenen gebruiken voor ontspanning en genezing. Vanuit die inspiratie ontwikkelde de Amerikaanse massagetherapeute Mary Nelson de LaStone® Therapy™. In deze vorm van massagetherapie worden flink verwarmde en sterk gekoelde stenen gebruikt voor een diepe, reinigende en stimulerende behandeling van het lichaam. Juist de combinatie van warme en koude stenen maakt de aanpak zo bijzonder. De behandeling is ontspannend en werkt in op het geheel van lichaam en geest, omdat ook de energiedoorstroming in het lichaam wordt beïnvloed. Deze behandeling duurt circa zestig minuten.

Werking en effecten

De afwisseling van warme en koude temperaturen is kenmerkend voor de LaStone®-methode. De warmte van de basaltstenen dringt door in de spieren en vermindert daardoor spierkramp. De basaltstenen bevorderen de bloedsomloop, verbeteren de stofwisseling en geven een grote ontspanning. De koele marmeren stenen zorgen voor vaatvernauwing en vermindering van pijn. Ze verlichten en heffen ontstekingen op en stimuleren allerlei lichamelijke processen.

Cliënten ervaren doorgaans zowel tijdens als na de sessie een grote ontspanning, maar ook een stimulering van lichaam en geest. LaStone zorgt voor een diepe relaxatie en werkt ontgiftend, stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt het alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.

Verwar deze behandeling niet met de ‘hot stone massage’. Zoals de naam al aangeeft, wordt daarbij alleen met warme stenen gewerkt. Het effect van een hot stone massage is dan ook heel anders dan het effect van een LaStone behandeling.

Basalt

Basalt is gestold magma dat via vulkaanuitbarstingen naar het aardoppervlak is gebracht. Het zwarte gesteente soms groenig of roodachtig door mineralen is het meest voorkomende lavatype ter wereld en het belangrijkste gesteente van de oceaanbodem. De LaStone-therapy stenen zijn op natuurlijke wijze door de kracht van het water gedurende miljoenen jaren losgeslagen, meegevoerd en gevormd tot gladde platte keien met een zachte en afgeronde vorm. Basalt kan een zeer lange tijd warmte vasthouden. Een waardevolle eigenschap die de Indianen al eeuwen geleden kenden en toepasten bij hun zweethutceremonies.

Marmer

Ook de marmeren stenen hebben een lange reis achter de rug. Marmer is getransformeerd kalksteen dat in de periode van vijftig miljoen jaar (tussen 380 en 330 miljoen jaar geleden) is ontstaan. Deze steensoort wordt op het aardoppervlak laagsgewijs opgebouwd tijdens metamorfoseprocessen uit delen van gesteenten die zijn meegevoerd door wind, water en ijs. Het relatief zachte marmer wordt met de hand gevormd tot perfecte massage stenen.

“De stenen absorberen alle spanning, heffen blokkades op en geven daarvoor in de plaats rust, warmte en een intens gevoel van geborgenheid”


Social Media


      


Contact

Praktijk Zorgvliet

Gageldijk 96

3566 MH Utrecht

Telefoon 06 – 22 32 14 33

Parkeren

Op het terrein van Praktijk Zorgvliet zijn enkele parkeerplaatsen voor de voormalige hooiberg. Langs de Gageldijk kun je ook gratis parkeren.